Bussresa till Halland – Landskrona Trädgårdssällskap

Landskrona Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Bussresa till Halland


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier:

07.30 – Avresa Landskrona, Venterminalen

09.30 – Besök i Runevads Trädgård i Askhult. Här blir vi bjudna på förmiddagsfika.
Ägarnas egen beskrivning av trädgården: Vi köpte vårt hus och vår tomt 1996 och ytan är på ca 10 000 kvm. Genom åren har vi utvecklat den i alla olika projekt och den utvecklas hela tiden. Den planerade och uppväxta ytan är på ca 4000 kvm. Trädgården innehåller 3 dammar, en liten bäck som mynnar ut i ett vattenfall. I den stora dammen simmar guldfiskar, samt två Mignon ankor. Från en liten japansk inspirerad hörna leder den perenna kantade grusgången fram till ett åttkantigt orangeri omgärdat med rosor. Ett poolområde i medelhavstema väntar runt hörnet och man möts av palmer och olivträd.

11.45 – Besök i Läjets Trä & Trädgård i Träslövsläge.
Ägarnas egen beskrivning av trädgården:
Här finns lite av varje med olika teman och färgskalor. Växthus, ruin, antikt, granit, vatteninstallationer, köksträdgård och lite till är det ni finner hos oss. Utöver detta så har Daniel utställning och försäljning av träkonst & bruksföremål. Trädgården är ca 2000 kvm.

14.00 – Lunch på Joels Brygga i Träslövsläge – en fisk- och skaldjursrestaurang
I priset ingår varm lunch (dagens fångst), sallad, bröd, vatten, kaffe och kaka. Evt annan dryck kan köpas till på plats.

15.30 – Besök på Höråsens Plantskola i Tvååker.
Vi är en genuin plantskola mitt i Halland med anor från 60-talet. Här finner du allt till ditt gröna rum, från minsta perenn till största träd. Med all vår kunskap och erfarenhet vill vi dela med oss av vår känsla och kärlek till allt som växer.
Vår stora plantskola ligger fint inbäddad i lummig grönska med fågelkvitter och lugn härlig atmosfär. Här kan du botanisera i vårt breda utbud av växter en bra stund och sedan avsluta eller pausa med en medhavd fika i vår visningsträdgård.
Ta gärna med egen eftermiddagsfika om ni önskar fika när vi är på Höråsens Plantskola.

Ca 17.15 – avresa mot Landskrona
Ca 19.30 – Ankomst Landskrona

Anmälan öppen fr o m 16 april och sker genom att maila till landskronatradgardssallskap@gmail.com. Ingen anmälan accepteras före detta datum.

Betala efter att ni fått bekräftat er plats med vändande e-mail. Kostnad för resan är 650,- per person (ej medlem 750,-), som sätts in på bankgiro 5390-7283 (OBS Nytt nummer) snarast efter bekräftad plats. Din plats är garanterad och bindande då vi mottagit din inbetalning.

Meddela vid anmälan om eventuella allergier eller önskan om specialkost.
Medlemmar har förtur.
Betalning ska ske snarast, men senast 15 maj.
Kontakt: Ulla-Britt Andersson, 0736-914674