Öppen Trädgård i Axelvold – se rhododendron blomma – Landskrona Trädgårdssällskap

Landskrona Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Öppen Trädgård i Axelvold – se rhododendron blomma


Evenemangsdetaljer


Öppen trädgård när rhododendron blommar hos våra medlemmar Tommy Sjöstrand och Kenneth Lorentzon i Axelvold.

Grannarna Rolf och Ulla Nilsson Pilfinksgatan 1, Kågeröd öppnar också sin trädgård för oss.

Ta med fika.

Samåkning med egen bil.
Samling Kasernplan

 

Mer info:

 

1. Tommy Sjöstrand, Axelvold 3347,
Tommy har en spännande, charmig trädgård med roliga växter, väl odlade. Trädgården är väl värd att se. Växtvalet har betoning på Rhododendron, främst vildarter, men det finns även ett arboretum. Dessutom tillverkar Tommy ställningar, spaljéer och annat pynt för trädgården i järn.
Vägbeskrivning: Kommer man från Kågeröd eller Svalöv på väg 106 och kör till Axelvolds by, så svänger man av mot Duveke och då ligger Tommys trädgård till höger, efter knappt 1 km. Det kommer att finnas skylt vid vägen. Tel. Tommy 0418–442104

2. Rolf och Ulla Nilsson. Pilfinksgatan 1 268 77 Kågeröd tel. 0702-520511
Rolf och Ulla har en normalstor villaträdgård med mycket torvanläggningar, byggt med flera rum och slingrande gångar. Rikt växtmaterial med buskar och små träd samt stora mängder av rara örter. Rika samlingar med vildarter av pioner, liljor, orkidéer, vitsippor och Trillium.

3. Kenneth Lorentzon. Björnahus, Axelvold, Kågeröd,
visar upp sin unika trädgård i vad Kenneth kallar ”romantiskt förfall”. Trädgården har många udda charmiga lösningar. Här kan ni strosa runt och bara njuta. Men det finns också möjlighet att hitta riktigt ”rara” växter i plantskolan, som är öppen för försäljning. Här hittar du sällsynta buskar träd och perenner. Kontant betalning gäller. Vägbeskrivning: Kommer man från Kågeröd eller Svalöv på väg 106 och kör till Axelvolds by, så svänger man av mot Duveke. Efter ca 1 km utmed vägens högra sida ligger Björnahus som kommer att vara utmärkt med skylt.
Tel. till Kenneth 076–6337777