Öppen trädgård när rhododendron blommar – Landskrona Trädgårdssällskap

Landskrona Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Öppen trädgård när rhododendron blommar


Evenemangsdetaljer


Öppen trädgård hos våra medlemmar Tommy Sjöstrand och Kenneth Lorentzon i Axelvold. Grannarna Rolf och Ulla Nilsson har också öppet sin trädgård.

Tommy och Christel Sjöstrand, Axelvold 3347,
Det är en spännande, charmig trädgård med roliga växter, väl odlade. Trädgården är väl värd att se. Växtvalet har betoning på Rhododendron, främst vildarter, men det finns även ett arboretum. Dessutom tillverkar Tommy ställningar och annat pynt för trädgården, i järn.
Vägbeskrivning: Kommer man från Kågeröd eller Svalöv på väg 106 och kör till Axelvolds by, så svänger man av mot Duveke och då ligger Tommys trädgård till höger, efter knappt 1 km. Det kommer att finnas skylt vid vägen. Tel. Tommy 0418–442104

Kenneth Lorentzon. Björnahus, Axelvold, Kågeröd,
visar upp sin unika trädgård i vad Kenneth kallar ”romantiskt förfall”. Trädgården har många udda charmiga lösningar. Här kan ni strosa runt och bara njuta. Men det finns också möjlighet att hitta riktigt ”rara” växter i plantskolan, som är öppen för försäljning. Här hittar du sällsynta buskar träd och perenner. Kontant betalning gäller.
Vägbeskrivning: Kommer man från Kågeröd eller Svalöv på väg 106 och kör till Axelvolds by, så svänger man av mot Duveke. Efter ca 1 km utmed vägens högra sida ligger Björnahus som kommer att vara utmärkt med skylt.
Tel. till Kenneth 076–6337777

Rolf och Ulla Nilsson. Pilfinksgatan 1268 77 Kågeröd tel. 0702-520511
Rolf och Ulla har en normalstor villaträdgård med mycket torvanläggningar, byggt med flera rum och slingrande gångar. Rikt växtmaterial med buskar och små träd samt stora mängder av rara örter. Rika samlingar av vildarter av pioner, liljor, orkidéer, vitsippor och Trillium.

 

Ta gärna med egen fika och sitt i någon av trädgårdarna.