Resa till Nordiska Trädgårdar Älvsjö, Stockholm samt Slottsträdgården Ulriksdal, Solna – Landskrona Trädgårdssällskap

Landskrona Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Resa till Nordiska Trädgårdar Älvsjö, Stockholm samt Slottsträdgården Ulriksdal, Solna

Fredag – Söndag 27 – 29 mars – Nordiska Trädgårdar Älvsjö, Stockholm samt Slottsträdgården Ulriksdal, Solna

ARRANGÖR: Nordvästra Skånes Trädgårdsförening. Se uppgifter för kontakt och anmälan sist i texten här nedan

Vi besöker under lördagen Nordiska Trädgårdar, den ledande trädgårdsmässan i Norden. Årets tema på Nordiska Trädgårdar 2020 är: Blomstertid. Den kommer. ”I takt med att vintern rasar växer hoppet om en ljus framtid. Det sprätter och knäpper i mark och grenar. Livet vänder tillbaka. Allt som en gång dött kommer sakta tillbaka, lite starkare, lite vackrare. Nu börjar förberedelsen inför ankomsten. Inget lämnas åt slumpen. Vi rensar och krattar för att få en så bra start som möjligt. Vi vet vad som väntas men blir lika överraskade varje gång. Samma visa år efter år. Blomstertid. Den kommer”.

Plats: Buss avgår från samåkningsparkeringen vid Erikslund, Varalöv.

Tid: 07.00.

Kostnad: First Hotel Norrtull. Pris per person i delat dubbelrum 2850 kr. Enkelrumstillägg 750 kr. Följande ingår: 2 övernattningar, 2 frukostar och 3-rätters middag på lördag. Inträde och guidad tur av Bosse Rappne på Slottsträdgården Ulriksdal. First Hotel Norrtull ligger i centrala Stockholm, i hjärtat av den expansiva stadsdelen Vasastaden. Hotellet ligger i Grönstedska Palatset som en gång var centrallager för all vin och sprithantering i Sverige. Lokalbussar stannar precis utanför hotellentrén, och pendeltåg och tunnelbana finns bara ett par kvarter bort. (www.firsthotels.se) Bussen gör 2 stopp på vägen upp till Stockholm. Ta med fika- och lunchkorg. Vi beräknar vara uppe för incheckning på hotellet c:a 16:00. Egentid eftermiddag och kväll.

På lördag lämnar vi hotellet 09.30 för busstur till Nordiska trädgårdar Älvsjö. Inträde till mässan betalas av var och en – rabattkod kommer att fås i Hemträdgården nr 1 eller 2. På kvällen äter vi en gemensam 3-rätters middag på hotellet.

På söndag 09.30 åker vi till Slottsträdgården Ulriksdal där vi får en guidad tur av Bosse Rappne. Efter rundtur finns det möjlighet att fika på Ulriksdal. (www.rappne.se) 12.00 – hemfärd. C:a 9 timmar med 2 stopp. Möjlighet till fika och lunch.

Kontakt: Bindande anmälan senast 15 februari till Agneta Mattsson, agneta_mattsson@hotmail.com eller 0708-249470. Meddela ev specialkost. Betalning skall vara oss tillhanda senast 25 februari på bankgiro 5665-8594. Avbeställningsskydd ingår ej. För avbokning av resa se föreningens avbokningspolicy på hemsidan.