Evenemang – Landskrona Trädgårdssällskap

Landskrona Trädgårdssällskap

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Aktiviteter

 1. Årsmöte med tårtkalas, 25 januari 2023

  Årsmöte med tårtkalas. Föredrag om trädgårdsdesign av Karina Brozinic, ordförande för Riksförbundet Svensk Trädgård. Karina är utbildad trädgårdsingenjör vid SLU och driver eget företag med inriktning på trädgårdsmedia, de senaste åren med huvuduppdraget som webbredaktör för tidningen Allt om Trädgård. Först årsmötesförhandlingar, därefter föredrag. Gratis inträde. Föreningen bjuder på tårta.

  Läs mer
 2. Var kommer våra kulturväxter från och hur har de utvecklats, 10 november 2022

  Föredrag – Var kommer våra kulturväxter ifrån och hur har de utvecklats, av Roland von Bothmer, professor vid SLU Om släktskap mellan våra kulturväxter och deras vilda släktingar. Rolands von Bothmers forskning har lett till resor och insamlingar i världens alla hörn. Under 10 år var han koordinator för det globala frövalvet på Svalbard. Inträde: […]

  Läs mer
 3. Trädgårdsodlingens roll inom förra sekelskiftets kvinnorörelse, 20 oktober 2022

  Trädgårdsantikvarie Boel Nordgren berättar om de svårigheter kvinnor mötte kring sekelskiftet 1900 då de försökte ta sig in i trädgårdsvärlden som professionella yrkesutövare. Inträde: 40kr för medlemmar, 60kr för icke medlemmar. Fika ingår i inträdet.

  Läs mer
 4. Hasseln – aningen förbisedd, 19 september 2022

  Föredrag ”Hasseln – aningen förbisedd” av Kalle Forss, Hemslöjdskonsulent. En gång var hasseln betydelsefull både som odlad och vild i skogen. Idag är den inte det. Kalle berättar om hasseln som växt och som odlad, men även om hassel som slöjdmaterial. Inträde: 40kr för medlemmar, 60kr för icke medlemmar. Fika ingår i inträdet.

  Läs mer
« Tidigare aktiviteter